NESTLE

FAMILY EXPERIENCE CENTER

NESTLE EXPERIENCE CENTER, ZWITSERLAND

 

Voor haar 150-jarig bestaan vroeg Nestlé aan tinker om in Zwitserland een ‘family experience’ te bouwen. Het werd een ‘open house’ om Nestlé een transparanter gezicht te geven.  Bezoekers ervaren er Henri Nestlé’s rijke verleden, heden en toekomstige innovaties. Het is ook de plek waar Nestlé’s kernwaarden worden gedeeld en maatschappelijke voedsel kwesties worden gecommuniceerd.

Anna ontwierp het ‘opening-up’ principe waarin Nestlé zichzelf laat zien, en verweefde het in het nieuwe ‘nest’ logo en de visuele merkidentiteit. Voor de experience van 3500 m2 ontwierp ze voor vijf zones ieder een unieke stijl die –gecombineerd met een overkoepelende stijl– de experience tot een geheel maakt.

 

opdrachtgever nestlé

omvang 3500 m2

project ontworpen bij tinker imagineers

credits concept consult architects (architectuur), bruns (productie decor en inrichting), mansveld (hardware AV- en verlichting), rina van der weij (artistieke creaties), yipp interactive people (intercatieve spellen), the first floor (intercatieve kinext spellen), rapenburg plaza (lichtontwerp), tonwelt (audiogids), most audio post (voice-overs en muziek), ziaja & dorst (voice-overs), march21/andré kloer (mini documentaires), lucidpixel (3D particle animatie), rockfish recording studio (musicscapes), mike bink (fotografie)

awards winnaar SEGD experiential graphic design 2017, annual exhibition space award 2016